Javea

Javea

Dingen te doen - algemeen

Ingenesteld tussen de rotsen van San Antonio en La Nao ligt de stad Javea of Xabia (zo genoemd in het Valenciaans, de lokale voertaal). Gelegen in het noorden van de Costa Blanca, aanbeden door de Middellandse Zee en beschermd voor de koudere landwinden door de berg van Montego. Javea heeft een gevarieerde kustlijn van prachtige zandstranden en ruige rotsformaties. Ze heeft het hele jaar een mild mediterrane klimaat, is prachtig ingedeeld en heeft uitstekende toeristenfaciliteiten. Javea is een juweel aan de Costa Blanca, dat alle charmes van een oude vissersplaats heeft geconserveerd.

U kunt kiezen tussen verschillende stranden. Het drukke strand van El Arenal in het centrum van de baai heeft een prachtige boulevard en vele restaurants. Kiest u voor rust en adembenemende natuur dan kunt u terecht bij de rustige Granadella inham, een ideale plaats om te duiken en te snorkelen. Ook voor nudisten is er in Javea plaats aan het strand van Ambolo.

In de ruige rotsformaties van de kustlijn bevinden zich vele grotten en inhammen welke met de boot en te voet zijn te bereiken. Bezoek deze individueel of met een lokale gids, die u tevens alles kan vertellen over de inheemse natuur. De kleine eilanden voor de kust zijn uitsluitend te bereiken per boot, maar dat is zeker de moeite waard. Hier waant u zich op een plaats waar u de eerste bezoeker bent.

De oude stad is gebouwd rond de oude vissershaven c.q. jachthaven en is door de eeuwen heen prachtig geconserveerd. De witte huizen met de gotische ramen begeleiden U door het labyrint van nauwe en gezellige straatjes. De Gotische kerk, versterkt als een fort uit de 15e eeuw, is zeker het bezoeken waard. Verder is in de verschillende musea alles te vinden over Javea, zelfs terug naar de tijd van de Romeinen.

Zoals overal aan de Costa Blanca is de plaatselijke bevolking vriendelijk en gastvrij en lijkt ze genoeg tijd te hebben om u rond te leiden en te helpen in hun stad waar ze terecht trots op is.

Casa Cinco

Casa Cinco

Calle Mar de Noruega 5 , Javea
Deze prachtige woning is gelegen in een rustige urbanisatie met uitzicht op de heuvels. De hele dag Meer informatie
Casa Deni

Casa Deni

Calle Coll Verd 29 , Javea
Casa Deni ligt op slechts een paar km afstand van het prachtige strand en de boulevard van Javea. De Meer informatie
Casa en Sueño

Casa en Sueño

Urb La Lluca , Javea
Villa “Casa en Sueño” is a luxury holiday villa with beautiful open views at Jávea’s Montgó mountain Meer informatie
Villa Javea

Villa Javea

Javea
Villa Javea is een zeer luxe villa met volop privacy! De villa telt 3 slaapkamers en 2 badkamers, wa Meer informatie
Villa Maravilla

Villa Maravilla

Calle Nueva Zelanda , Javea
Villa Maravilla is een prachtige 5 slaapkamer villa aan de voet van de berg Montgo en ligt in een ru Meer informatie
Villa Vista Hermosa

Villa Vista Hermosa

Calle Morell Javea, Javea
Villa Vista Hermosa ligt in de prachtige urbanisatie Costa Nova in Javea en is een prachtige ruime 3 Meer informatie